בייבי ספינג' של הדירה
חנוכה: מסעדת הדירה
06/12/2007
- מתאים ל: 24 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון במיוחד לחג החנוכה...
מרכיבים
- 50 גרם שמרים יבשים
- 1.5 ק''ג קמח לבן
- 1/4 כוס שמן
- כף שטוחה של מלח
- 4 כוסות מים פושרים
- 1/4 כוס ברנדי
אופן ההכנה
מערבבים היטב את השמרים עם המים והשמן.
מוסיפים את הקמח והמלח, לשים היטב ומוסיפים את הקוניאק.
אם התערבות עדיין דביקה מוסיפים מעט קמח, אם היא יבשה אז מעט מים.
מכניסים את הבצק לקערה ומכסים להתפחה לכ- 30 עד 40 דקות (עד שהבצק מכפיל את עצמו בתפיחה).
קורעים עיגולי בצק מהתערובת (כ- 24 יח') ומותחים אותם מהצדדים (בזמן הטיגון הם מקבלים צורות משלהם) לחילופין ניתן ליצור עיגולים עם חור באמצע.
מעבירים לטיגון עמוק בשמן על אש בינונית עד הזהבה.
לאחר הטיגון מפזרים אבקת סוכר מעל או מורחים דבש.
למי שאוהב את הגרסה המלוחה, ניתן לפזר מעט מלח. דרך נוספת ומעניינת להגשת הספינג' היא להניח ביצה עין על הספינג' ועליו להניח ספינג' נוסף.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
בית קפה הדירה
דיזינגוף 232, תל אביב
הצג טלפון
03-6021060
|