תאנים ממולאות
- מתאים ל: 18 מנות
- זמן הכנה: כשעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
השף משה בסון, ממסעדת אקליפטוס הקטנה, המתמחה בבישול ישראלי-תנ''כי, מביא מתכון לתאנים ממולאות. ניתן להשתמש בתאנים טריות, או בדבלים
מרכיבים
- 18 תאנים טריות או 18 מיובשות (דבלים)
- למלית:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 1 חזה עוף פרוס כמו לשניצל (פחות מ-1/2 ס''מ) וחתוך לקוביות קטנות
- 1 כפית מלח (לעוף מוכשר)
- 1 כפית הל קלוי וטחון טרי
- 1 כפית פלפל אנגלי טחון
- 1 כפית קינמון
- לרוטב:
- 3 כפות גדושות רסק תמרהינדי או רוטב תמרהינדי
- כפית הל טחון
- כפית פלפל אנגלי טחון
- מקל קינמון באורך 7 ס''מ
- תאנה מיובשת, קצוצה דק
- 2 כוסות מים
- 1/2 1 כפות סילאן או סוכר חום
- לקישוט:
- כוס גרגרי רימון
אופן ההכנה
1. למלית: במחבת מחממים שמן זית, ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים קוביות חזה עוף, מלח, הל, פלפל אנגלי וקינמון. מערבבים היטב ומהר על אש גבוהה, עד שהעוף מחליף צבע. מסירים מהאש ומצננים.
2. ממלאים את התאנים: אם עובדים עם תאנים הטריות, חותכים את צוואר התאנה, מקפלים את ה''כובע'', מרוקנים כמחצית מבשר התאנה וממלאים. אם עובדים עם דבלים, פותחים את הדבלים בחתך צד זעיר, ממלאים אותן ומסדרים במגש.
3. לרוטב: במחבת שבה הוכנה המלית ממיסים את רסק התמרהינדי. מוסיפים הל, פלפל אנגלי, מקל קינמון, תאנה מיובשת, מים וסילאן. מערבבים היטב, מכסים ומביאים לרתיחה תוך בחישה לסירוגין.
4. יוצקים את הרוטב על התאנים הממולאות, ומכניסים לתנור שחומם מראש. תאנים טריות מכניסים לחום של 250 מעלות, כ-7 דקות, ובודקים מדי פעם שלא יחרכו. דבלים מכניסים לחום של 180 מעלות, למשך כ-25 דקות, עד התרככות.
5. מגישים חם, מקשטים בגרגרי רימון.
המתכון באדיבות
|
מסעדת האקליפטוס
חטיבת ירושלים 14, מתחם חוצות היוצר, ירושלים
הצג טלפון
02-6244331
|