מרק כרישה וארטישוק ירושלמי
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
עם בוא החורף מטבחו של בועז שרעבי , שף מסעדת טרסה, הרצליה מזמין אתכם להתחמם עם מרק טעים וחמים תוצרת בית.
מרכיבים
- בצל גדול
- 4 גבעולי כרישה (החלק הלבן)
- 3 כפות שמן זית
- 5 שיני שום כתושות
- 2 ק"'ג ארטישוק ירושלמי קלוף (לשים במים עם לימון כדי שלא ישחיר)
- 2 גבעולי סלרי (ללא העלים)
- גביע שמנת מתוקה
- 50 גרם חמאה
- מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
- עירית קצוצה
אופן ההכנה
חותכים גס את הבצל והכרישה ומטגנים עם שמן זית עד לריכוכם ( בטרם מזהיבים).
מוסיפים שום ומטגנים
מוסיפים את הארטישוק ומיד אחריו מים בכמות שתעלה במעט מעל גובה המצרכים בסיר.
מוסיפים את הסלרי ומרתיחים עד לריכוך מלא של הארטישוק.
מוסיפים גביע של שמנת מתוקה מביאים לרתיחה וטוחנים.
מוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב עד להמסתה.
מתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט לפי הטעם.
מקשטים מעל בעירית קצוצה ומגישים.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר