מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני מרקים > מרק כרישה וארטישוק ירושלמי

מרק כרישה וארטישוק ירושלמי

מרק כרישה וארטישוק ירושלמי

תיאור המתכון

עם בוא החורף מטבחו של בועז שרעבי , שף מסעדת טרסה, הרצליה מזמין אתכם להתחמם עם מרק טעים וחמים תוצרת בית.

מרכיבים

אופן ההכנה

חותכים גס את הבצל והכרישה ומטגנים עם שמן זית עד לריכוכם ( בטרם מזהיבים).
מוסיפים שום ומטגנים
מוסיפים את הארטישוק ומיד אחריו מים בכמות שתעלה במעט מעל גובה המצרכים בסיר.
מוסיפים את הסלרי ומרתיחים עד לריכוך מלא של הארטישוק.
מוסיפים גביע של שמנת מתוקה מביאים לרתיחה וטוחנים.
מוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב עד להמסתה.
מתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט לפי הטעם.
מקשטים מעל בעירית קצוצה ומגישים.