מרק עדשים של מסעדת טרסה
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: 60 דק
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
עם בוא החורף מטבחו של בועז שרעבי , שף מסעדת טרסה, הרצליה מזמין אתכם להתחמם עם מרק טעים וחמים תוצרת בית.
מרכיבים
- שני גזרים גדולים
- 2 בצלים
- 2 גבעולי סלרי
- כרישה (החלק הלבן)
- 3 כפות שמן זית
- 5 שיני שום כתושות
- 2 ליטר ציר עוף ( או 8 כוסות מים עם אבקת מרק עוף)
- קילו עדשים
- 2 כפיות מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- חצי כפית כמון
- פטרוזיליה, נענע, כוסברה כתושים
אופן ההכנה
קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות ומטגנים בשמן זית, עד שהבצל מתחיל להזהיב ומוסיפים את השום.
כאשר מתחילים להריח את השום, מעבירים לסיר ומוסיפים את ציר העוף או המרק.
מוסיפים את העדשים, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש.
מבשלים על אש נמוכה במשך 40 דקות, תוך ערבוב מידי פעם.
בודקים את העדשים התרככו ומוסיפים מלח, פלפל וכמון.
טוחנים מחצית מכמות המרק בבלנדר או במערבל ידני, מחזירים לסיר.
מוסיפים פטרוזיליה, נענע וכוסברה, מערבבים ומגישים חם
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- צמחוני
- כשר