תפוחי אדמה ביירון
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 2 שעות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לתפוחי אדמה ביירון ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1 ק"ג תפו"א דוד משה לאפיה
- 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
- גביע שמנת חמוצה
- 50 גרם חמאה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
לאפות את תפוחי האדמה בתנור חם - 200° - משך כ-40 דקות או עד אשר הם רכים. לקלף את תפוחי האדמה ולשים בקערה. למעוך ולהוסיף את התבלינים, רבע מהגבינה הצהובה, ו-50 גרם חמאה.
את השמנת יש לערבב עם שארית הגבינה הצהובה ולשמור בצד.
במחבת ברזל לחמם שמן עם 25 גרם חמאה. כאשר חם להוסיף את תערובת תפוחי האדמה ולטגן על אש גבוהה עד לקבלת גוון זהוב. להפוך, לטגן על הצד השני משך 2 דקות, לפזר את תערובת השמנת והגבינה הצהובה מלמעלה ולהכניס לתנור במצב "גריל" עד שהגבינה נמסה.