פטריות שיטאקי ממולאות שרימפס ובייקון מעושן
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: כחצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
השף דורון לביא ממסעדת הבית של דורון בכפר ורדים מביא מתכון למנה ראשונה קלה ומרשימה
מרכיבים
- לפטריות:
- 20 פטריות שיטאקי
- מעט סוכר
- שמן שומשום
- למלית:
- 20 יחידות שרימפס קטנים, נקיים
- 50 גרם בייקון מעושן, קצוץ דק
- 1/2 חלמון ביצה
- 1 כפית קורנפלור
- מיעט יין אורז או יין לבן
- פלפל לבן
- קורט סוכר
- כפית שמן שומשום
- לקישוט:
- 20 אפונים ירוקים, חלוטים
- אופן הכנה:
אופן ההכנה
1. משרים את הפטריות היבשות במים עד לריכוך. מורידים את הגזעים. מתבלים במעט סוכר ושמן שומשום, ומאדים במחבת למשך כ-5 דקות.
2. הכנת המלית: מועכים את השרימפס עם סכין כבדה על קרש חיתוך. מעבירים לקערה ומוסיפים בייקון מעושן, חלמון ביצה, קורנפלור, יין, פלפל לבן, קורט סוכר ושמן שומשום.
3. ממלאים את פטריות השיטאקי במלית, ומקשטים באפונה ירוקה חלוטה (אפון לכל פטרייה).
4. בכלי אידוי מסדרים מצע של חסה אמריקאית או תרד. מסדרים מעל את הפטריות ומאדים למשך 4 דקות בערך. מגישים חם, עם מטבל סויה.