פילה בקר בציפוי חזה אווז ברוטב חריף של עגבניות שרי וזיתים שחורים
- מתאים ל: 1 מנות
- זמן הכנה: 20 דק'
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
שף הארי סינג
מרכיבים
- 300 גרם פילה בקר
- 2 פרוסות חזה אווז
- 4 כפות שמן זית
- 3 שיני שום כתוש
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כפית פתיתי צ'ילי
- 200 גרם עגבניות שרי
- 50 גרם זיתים שחורים
- 1/2 כוס יין לבן
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מחממים את שמן הזית במחבת מוסיפים שום, עגבניות שרי, זיתים שחורים, יין לבן ופתיתי צ'ילי. מקפיצים שלוש דקות, מסירים מהאש ושומרים בצד.
מתבלים את פילה הבקר במלח ופלפל שחור גרוס. מחממים מחבת או גריל ומניחים את הפילה כארבע דקות מכל צד עד לקבלת המידה הרצויה.
מחזירים את מחבת הרוטב אל האש מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומקפיצים כדקה.
במחבת אחרת מטגנים את פרוסות חזה האווז כחצי דקה מכל צד.
עוטפים את פילה הבקר בחזה האווז, מסדרים בצלחת הגשה ושופכים מעל את הרוטב. מגישים מיד