פילה בקר ברוטב קיאנטי ופטריות
- מתאים ל: 1 מנות
- זמן הכנה: 30-60 דק'
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
לא צריך להיות מבין גדול בבישול בכדי להנות מנתח בשר נהדר, רך ועסיסי כמו הפילה, כל כך טעים, כל כך פשוט ומהיר להכנה.
מרכיבים
- 300 גרם פילה בקר מחולק ל-2 מדליונים
- חמאה מזוקקת
- 4 סוגי פטריות: יער, פורטבלו, פורצ'יני ושמפניון
- קורט מלח פלפל וסוכר
- יין קיאנטי איטלקי משובח
- דמיגלאס-ציר בקר מצומצם
- מקלות קינמון (לפי הטעם)
- למעטפת הפילו: קוביות בצל, גזר וזוקיני
- רצועות עלי מנגולד
- עלי טימין
- עלה פילו 20*20ס''מ
- מלח ופלפל
- חוטי כרישה
אופן ההכנה
להכנת הבשר: צולים בגריל לדרגת העשייה המבוקשת.
הכנת הרוטב: משחימים בחמאה את הפטריות ומוסיפים מלח פלפל וסוכר. כאשר הן מוזהבות מוסיפים את היין ומבשלים עד לאידוי האלכוהול. מוסיפים את ציר הבקר ומצמצמים עד לקבלת רוטב מתקתק וסמיך. מתקנים תיבול, ולקראת סוף הבישול מוסיפים כמה מקלות קינמון לקבלת ארומה עשירה.
להכנת פילו: במחבת חמה מקפיצים לפי הסדר קוביות בצל, גזר, זוקיני ורצועות עלי מנגולד. מוסיפים מלח, פלפל וטימין. מברישים בחמאה את עלה הפילו, מניחים במרכזו את המילוי ומהדקים את הקצוות קלפי מעלה. קושרים בחוטי קרישה ומברישים שנית בחמאה. מכניסים לתנור בחום של 220 מעלות עד להזהבה.
אופן ההגשה: מניחים על צלחת את 2 מדליוני הפילה, בוזקים את הרוטב מעל ובצד מניחים את מעטפת הפילו