טירמיסו ללא אפייה
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: 30 דק'
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
עוגת גבינה איטלקית ללא אפייה, באדיבות טאבולה. קינוח נפוץ ופופולארי בעל מרקם עדין ונימוח.
מרכיבים
- 200 מ''ל שמנת מתוקה
- 5 כפות סוכר
- 4 חלמונים
- 500 גר' מסקרפונה
- בישקוטים
- 4 כפות אספרסו חזק
- 4 כפות אמרטו
- אבקת קקאו
אופן ההכנה
מקציפים את השמנת עם כף סוכר ומניחים בצד.
מקציפים במיקסר במהירות גבוהה את החלמונים ואת שאר הסוכר עד שהתערובת נהיית סמיכה ובהירה.
מורידים את המהירות של המיקסר ומוסיפים את המסקרפונה. כף בכל פעם.
מקפלים לתערובת את השמנת המוקצפת.
מסדרים בתבנית את הבישקוטים ומטפטפים עליהם את האספרסו והאמרטו (מבלי להציף את הבישקוטים.
שמים שיכבה של תערובת הגבינה מעל הבישקוטים וחוזרים שוב על הפעולה.
מקשטים עם אבקת קקאו. להשאיר במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- כשר