טירמיסו עם פתיבר
- מתאים ל: בין 8 ל- 16 מנות מנות
- זמן הכנה: כחצי שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לטירמיסו עם פתיבר ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 250 גרם פתיבר שוקו
- 1/2 כוס נס קפה חזק (ללא חלב)
- 1/2 כוס חלב
- 4 חלמונים (צהוב)
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- 1 שקית ג'לטין (14 גרם)
- 1/8 כוס חלב
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
- 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
- 3 כפות קקאו, לקישוט
אופן ההכנה
1. יוצקים לכלי את הנס קפה וחצי כוס חלב, טובלים את הפתיבר בנס קפה ומסדרים אותם בתחתית התבנית, אח''כ מסדרים בהיקף התבנית את שאר הפתיבר עומדים צמודים אחד לשני ולשוליים. מעבירים למקרר עד לשימוש.
2. מכינים אמבט כפול על אש בינונית, מקציפים מעליו חלמונים וסוכר כ-6 דקות בעזרת מקפף ידני או חשמלי, עד שהופך לקצף יציב.
מורידים מהאש ומניחים בצד, מערבבים בכוס את הג'לטין ו-1/8 כוס חלב, מכניסים למיקרוגל ומחממים כחצי דקה או עד שאין גושים. מוסיפים את הג'לטין תוך כדי ערבוב לקצף החלמונים החם. בקערה נוספת מקציפים את השמנת לקצפת יציבה בתנועות קיפול עדינות מוסיפים את גבינת המסקרפונה לקערת הקצפת, מוסיפים את קצף החלמונים שהתקרר מעט בתנועות קיפול עדינות, עד לקבלת מוס אחיד.
3. ממלאים את מרכז העוגה במוס המסקרפונה, מעבירים למקרר לפחות ל-3 שעות, לפני ההגשה מנפים מעל קקאו ומגישים.
הערות
תבנית קפיצית בקוטר 24-26 ס''מ.
* מומלץ לכסות בנייר כסף ולהכניס למקפיא וכ- רבע שעה לפני ההגשה להוציא.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- כשר