מרק דלעת קר
שוקי לוי- הולי בייגל
29/08/2007
- מתאים ל: 4-6 מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מרק דלעת מקורו בארגנטינה המתאים לארוחות בקיץ, צבעו הכתום עשיר ויפה וטעמו משובח.
מרכיבים
- 50 גרם דלעת
- 4 כפות מרק צח צמחוני
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 4 עגבניות בינוניות
- 1 כפית מלח
- קורט פלפל לבן
- 1 כוס חלב
- 1 שקית שמנת מתוקה
- 2 כפות שקדים
אופן ההכנה
לרחוץ את הדלעת ולקלף אותם ולהוציא מתוכה את כל הגרעינים והחלקים הבלתי אכילים , ולחתוך לקוביות גדולות
להרתיח את המרק ולהוסיף את הדלעת , הבצל העגבניות, המלח והפלפל, לבשל כשעה עד שהדלעת מתרככת מאוד.
לרסק את כל המרק בבלנדר או להעביר דרך מסננת.
למעוך את הירקות כאשר לוחצים אותם אל דפנות המסננת בכף
לצנן ולהוסיף את החלב וחצי כוס שמנת מתוקה. לטעום ולתקן את התיבול לפי הצורך
לקרר במקרר
לפני ההגשה להקציף את החצי שמנת מתוקה שנותרה ולצקת לקערות מרק ולקשט במעט קצפת ולפזר מהשקדים הקצוצים דק
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- צמחוני
- כשר