גרבלקס - סלמון בכבישה בייתית
סיון אמסלם להדרל'ה
28/08/2007
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: כבישה - 3 ימים. הגשה - 10 דקות.
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
השף סיון אמסלם ממסעדת הדרל'ה מביא מתכון לפילה סלמון המצריך כבישה למשך כשלושה ימים. ההגשה לאחר מכן פשוטה וקלה.
מרכיבים
- לתערובת הכבישה:
- 2 קילו מלח גס
- 2 קילו סוכר לבן
- גרידה מלימון אחד
- צרור עשבי תבלין קצוצים (פטרוזיליה, נענע, שמיר)
- פלפל צ'ילי חריף אדום קצוץ דק.
- לפילה:
- 1 פילה סלמון שלם
- להגשה:
- פטרוזיליה קצוצה
- שמיר קצוץ
- תפרחת נענע
- 1 גביע קרם פרש
אופן ההכנה
1. מערבבים לתערובת אחידה את כל חומרי הכבישה.
2. עוטפים את פילה הסלמון בתערובת מכל צדדיו, מהדקים ומכסים בניילון נצמד, מכניסים למקרר למשך 72 שעות.
3. מוציאים מתערובת הכבישה, ופורסים לרצועות דקות בעובי 2 מ''מ.
3. מקשטים בעלי פטרוזיליה, שמיר ותפרחת נענע, ומגישים לצד קרם פרש.
הערות
המנה מתאימה מאוד לאירוח אחר הצהריים, לצד בקבוק יין לבן קר וסלסלת פירות קיציים.