Skip Navigation Linksראשי > תוספות > ירקות וקטניות> חצילים אפויים ברוטב סלסה

חצילים אפויים ברוטב סלסה

חצילים אפויים ברוטב סלסה

תיאור המתכון

החותנת מתקשרת? האורחים אוטוטו מגיעים? מתכון מיוחד להכנה מהירה, שמתאים בדיוק לביקורי פתע. בשילוב של סלט טעים, טחינה ולחם מעניין תקבלו ארוחה בקצב הסלסה!

מרכיבים

אופן ההכנה

1. קולפים את החצילים, וחותכים לפרוסות בעובי סנטימטר בערך (לא פחות). מברישים כל פרוסה משני צדדיה במעט שמן זית.
2. מניחים את כל הפרוסות בשכבה אחת בתבנית אפיה שטוחה, מרופדת בנייר אפיה.
3. אופים בחום בינוני במשך 15-30 דקות - עד שהפרוסות רכות למגע. כשבטוחים שהחצילים מוכנים מוציאים מהתנור.
4. כשהחצילים עדיין חמים, סוחטים מיץ לימון על כל פרוסה, ובוזקים מעט מלח (עדיף מלח ים אטלנטי).
5. מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה, ואוכלים מייד.
6. למעוניינים, ניתן להגיש עם רוטב סלסה: למעבד מזון מכניסים 2 עגבניות, שן שום, שמן זית, פלפל ירוק חריף ומלח, וטוחנים גס. מוסיפים עגבנייה קצוצה דק, עגבניות מיובשות וכוסברה.

המתכון באדיבות
מסעדת חוות התבלינים בגלבוע מכביש הסרגל (65) לכביש יישובי תענ''ך (675), מצומת יזרעאל עד לנוף הגלבוע (667), גלבוע הצג טלפון