טו באב: דואט פילה בקר וצלעות כבש בתוספת פירה שורשים ופולנטה תירס
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
לא צריך להיות מבין גדול בבישול כדי ליהנות מנתח בשר נהדר, רך ועסיסי כמו הפילה. כל מילה כאן מיותרת.
מרכיבים
- פילה בקר וצלעות כבש:
- פילה בקר – 2 נתחים של 170 גרם.
- צלעות כבש – 2 נתחים של 220 גרם.
- לבקש מהקצב שיפרק למענכם את נתחי הבשר.
- גרם של תירס גרעינים טרי
- מלח ע''פ הטעם
- 2 כפות שמן זית
- פולנטה:
- 200 גרם של תירס גרעינים טרי, מלח ע''פ הטעם , 2 כפות שמן זית
- פירה שורשים:
- 2 תפוח אדמה מקולף
- 1 בצל מקולף
- 1 לפת מקולפת
- 2 שורש פטרוזיליה מקולף
- 2 שורש סלרי מקולף
- 1 בטטה אפויה בתנור
אופן ההכנה
אופן הכנת הפילה בקר וצלעות הכבש:
את נתחי הבשר יש לצלות על מחבת עם שמן זית מכל צדדיו
אופן הכנת הפולנטה:
את התירס יש לבשל במים עד גובה התירס במשך 45 דקות עד למצב בו הגרעינים מתרככים.
לאחר מכן יש לטחון את התירס עם המים , המלח ושמן הזית עד קבלת מרקם אחיד( ניתן לסנן במסננת גסה)
אופן הכנת פירה השורשים:
לבשל בסיר מים את כל המצרכים עד לריכוך במקביל לאפות בטטה עם הקליפה עם מלח גס במשך 45 דקות
לסנן את הצרכים עם המים, לייבש את הירקות בתנור במשך 5 דקות ולרסק את הכל יחדיו עם הבטטה למחית שלמה.
יש להוסיף מלח ושמן זית לפי הטעם.
אופן ההגשה:
בצלחת גדולה יש להניח את פירה השורשים ועל בסיסו את פילה הבקר , את הפולנטה תירס לצידו של הפילה ועל בסיסו יש להניח את הצלעות.
את הרוטב יש לבזוק מלמעלה ולאכול בתאבון.
קישורים:אוליב ליף
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|