בראוניז בניחוח אייריש קרים של Leonidas
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון מנצח, על טהרת השוקולד. ייחודו בשוקולד האיכותי והתיבול העדין של אייריש קרים.
מרכיבים
- חומרים לתבנית מלבנית 23X33 ס''מ:
- 200 גרם שוקולד מריר Leonidas, שבור לקוביות
- 200 גרם חמאה
- 4 ביצים
- 250 גרם סוכר
- 2 כפות ליקר אייריש קרים
- 100 גרם קמח
- 35 גרם אבקת קקאו משובחת
- קורט מלח
- אבקת סוכר, לקישוט
אופן ההכנה
1.מחממים תנור ל-170 מעלות.
2.ממיסים את השוקולד בשיטת בן מארי: מרתיחים מים בסיר ושמים מעל הסיר קערה גדולה ריקה. כשהמים בסיר רותחים, שמים בקערה את השוקולד והחמאה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. מסירים את הקערה מהאש ומצננים מעט.
3.מוסיפים את הביצים ומערבבים לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את ליקר האייריש קרים.
4.מנפים את הקמח, אבקת הקקאו והמלח ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
5.מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומוזגים לתוכה את תערובת השוקולד.
6.אופים בתנור במשך 20-25 דקות, כך שהבראוניז יהיו אפויים היטב רק בדפנות.
7.מניחים לבראוניז להצטנן היטב.
8.טובלים סכין חדה טבולה במים רותחים ופורסים באמצעותה את הבראוניז לקוביות קטנות.
9.מפזרים מעל אבקת סוכר, מגישים ומתמכרים.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- כשר