"לוקוס וסלמון" - לוקוס ופלפל ננסי במילוי סלמון אפויים בתנור ברוטב עגבניות
שף תומר בטיטו- מסעדת פאסיפיק
06/05/2007
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
כמנה עיקרית מגיש שף תומר בטיטו ממסעדת פאסיפיק במלון קראון פלאזה בתל אביב מנת "לוקוס וסלמון" - לוקוס ופלפל ננסי במילוי סלמון אפויים בתנור ברוטב עגבניות
מרכיבים
- מצרכים:
- 1.2 קילו לוקוס נקי ומפולט
- 500 גר' סלמון טרי
- 2 כפות שמנת צמחית
- 12 יח' פלפל טינקרבל ננסי
- 6 עגבניות תמר
- 5 שיני שום
- 1 פלפל ירוק חריף
- 1 יח' שורש פטרוזיליה
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 חבילה סלרי אמריקאי
- 1 בקבוק מיץ עגבניות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כוס יין לבן
- 15 גר' חזרת
- 1 יח' לימון
- 2 כפות שמן זית
- חופן בצל ירוק קצוץ דק
- מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה
אופן הכנה:
הכנת הדג: חותכים את דג הלוקוס לשישה נתחים שווים, מורחים את שמן הזית, ממליחים ומניחים בצד.
מפנים מקום לראשי הפלפלים וחותכים בעזרת סכין קטנה את ראשיהם. מנקים את פנים הפלפלים מגרעינים וממלאים בסלמון הטחון.
רוטב: את הסלמון הטרי מפלטים מהעור, מנקים מעצמות וטוחנים במעבד מזון ביחד עם השמנת, כפית מלח וקורט של פלפל לבן (את מרכיבי הרוטב ניתן לסנן ולהגיש כרוטב חלק).
טיגון: חותכים לקוביות של 1.5 ס"מ את העגבניות, הפלפל החריף, הסלרי והשורש פטרו'. מחממים מחבת עם מעט שמן זית, מוסיפים את השורש, הסלרי, שיני השום, העגבניות ופלפל חריף ומטגנים במשך כשלוש דקות. מוסיפים למרכיבים כף רסק עגבניות ומטגנים דקה נוספת, ואז מוסיפים את היין הלבן, מיץ העגבניות והפפריקה.
אפייה: מניחים את נתחי הדג ואת הפלפלים הננסיים בתבנית אפייה, ויוצקים מעל את חומרי הרוטב שטיגנו קודם. בוזקים כפית מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות במשך 15 דקות. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים עוד כ-20 דקות, בטמפרטורה של 160 מעלות צלזיוס.
הגשה: 5 דקות לפני ההגשה מפזרים על המנה פרוסות לימון, חזרת מגורדת ובצל ירוק.