Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > תבשילים צמחוניים> מתכון לפסח: פטריות בשמנת

מתכון לפסח: פטריות בשמנת

מתכון לפסח: פטריות בשמנת

תיאור המתכון

הנריק, השף השוודי של מסעדת פורטבלו- מסעדה איטלקית חלבית כשרה, מציע מתכון קל וטעים על בסיס פטריות. המנה קלה להכנה וטעמה המשובח הופך אותה למנה המתאימה לאירוח גם בפסח.

הנריק מציין כי בעת בחירת הפטריות יש לשים לב לצבען כיון שככל שהפטריה בהירה ולבנה יותר כך היא תשמור על גודלה המקורי בעת הבישול וככל שהיא כהה יותר כך היא תתכווץ יותר בעת הבישול.

המצרכים למנות מותאמים לשניים-שלושה סועדים.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. לטגן את הפטריות בכף חמאה, על חום גבוה כ- 5 דקות.
2. להוסיף כפית שום כתוש ולהמשיך לטגן עוד 1-2 דקות.
3. לשפוך את השמנת על הפטריות, לתבל במעט מלח, פלפל לבן, ואגוז מוסקט.
4. להמשיך לבשל את הפרטיות והשמנת עוד כ- 4 דקות, עד שהשמנת הופכת להיות סמיכה.
5. להוסיף כף פרמזן מגורד, לערבב, להוריד מהאש ולהגיש.

הערות

הגשה:
ניתן לקשט את הצלחת עם מעט אגוז מוסקט או פטרוזיליה קצוצה


קישורים:
פורטבלו
המתכון באדיבות
מסעדת פורטבלו הירמוך 1, בנין מול הצומת, יבנה הצג טלפון