Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > תבשילים צמחוניים> מתכון לפסח: פטריות מוקפצות

מתכון לפסח: פטריות מוקפצות

מתכון לפסח: פטריות מוקפצות

תיאור המתכון

הנריק, השף השוודי של מסעדת פורטבלו- מסעדה איטלקית חלבית כשרה, מציע מתכון קל וטעים על בסיס פטריות. המנה קלה להכנה וטעמה המשובח הופך אותה למנה המתאימה לאירוח גם בפסח.

הנריק מציין כי בעת בחירת הפטריות יש לשים לב לצבען כיון שככל שהפטריה בהירה ולבנה יותר כך היא תשמור על גודלה המקורי בעת הבישול וככל שהיא כהה יותר כך היא תתכווץ יותר בעת הבישול.

המצרכים למנות מותאמים לשניים-שלושה סועדים.

מרכיבים

אופן ההכנה

את הפיטריות מקפיצים על מחבת חם מאוד, שחומם מראש. טיגון הפיטריות נעשה בחום גבוה.

1. שופכים למחבת שחומם מראש מעט שמן זית, את הפטריות, מלח ופלפל שחור ומקפיצים משך 5-7 דקות על חום גבוה. במהלך ההקפצה מוסיפים שמן זית על פי הצורך על מנת למנוע חריכה של הפטריות. לכל אורך הכנת המנה יש להקפיץ את הפטריות למנוע חריכה שלהן.
2. לאחר שהפיטריות התכהו, מוסיפים כפית שום כתוש ו 30 ג' אגוזי מלך שבורים גס וממשיכים להקפיץ את הפיטריות עוד כ- 2 דקות. יש לשים לב לא לטגן יותר מדי את האגוזים כיון שהם עשויים לקבל טעם מר.
3. מוסיפים למחבת את היין וממשיכים להקפיץ עוד כ 3-4 דקות עד שהיין מצטמצם.
4. מוסיפים את הפטרוזיליה ומיד מורידים את המחבת מהאש.

הערות

הגשה:
מגישים את הפטריות על צלחת שטוחה ומפזרים פטרוזיליה קצוצה מסביב


קישורים:
פורטבלו
המתכון באדיבות
מסעדת פורטבלו הירמוך 1, בנין מול הצומת, יבנה הצג טלפון