מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > מוסר אפוי בנוסח יהודי

מוסר אפוי בנוסח יהודי

מוסר אפוי בנוסח יהודי

תיאור המתכון

המתכון הזה אמנם הומצא בספרד, אבל היהודים הם שהמציאו אותו וגם לקחו אותו משם כשגורשו בסוף המאה ה-15, והפיצו אותו לכל ארצות הים התיכון בהם התיישבו

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מניחים את הדג בתבנית או בצלחת אובאלית חסינת חום.
מחממים את השמן במחבת על להבה בינונית ומטגנים את פרוסות הבצלים עד לשקיפות. מוסיפים את שיני השום, הפלפלים האדומים, העגבניות, רסק העגבניות המדולל, הפטרוזיליה והמלח.
מבשלים חמש דקות נוספות, ויוצקים על הדג.
סוחטים את הלימונים לכוס, מוסיפים את הכורכום והכמון ומערבבים היטב במזלג. משלימים מים עד לסוף הכוס ומערבבים, יחד עם כוס מים נוספת, בקערה. יוצקים את מיץ הלימון על הדג וזורים עליו מלח גס.
מכניסים למדף המרכזי בתנור, למשך כחצי שעה. מדי פעם פותחים את התנור ומרטיבים את הדג ברוטב. אם הרוטב מתייבש מהר בזמן האפייה, אפשר להוסיף מעט מים.
קולים את הצנוברים עד להשחמה נאה. כדי לוודא שהדג מוכן, מכניסים סכין ליד סנפיר הגב ומוודאים שהבשר נפרד בקלות מהאדרה. מפזרים על הדג את הצנוברים ומניחים במרכז השולחן.

המתכון באדיבות
,