Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכונים ל-בישול צמחוני> מתכון לפסח: לזניה כשרה לפסח

מתכון לפסח: לזניה כשרה לפסח

מתכון לפסח: לזניה כשרה לפסח

תיאור המתכון

חשבתם שאין מאכלים שהם גם כשרים לפסח וגם טעימים? טעיתם - ובגדול! לפניכם מתכון מושלם ללזניה איטלקית חמה, טעימה וכמובן כשרה לפסח.

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן ההכנה:
לפני תחילת הכנת הלזניה יש להכין את רוטב העגבניות. לאחר שהרוטב מוכן וממש לפני הרכבת הלזניה מכינים את רוטב השמנת.

רוטב עגבניות-
חולטים את העגבניות במים רותחים ולאחר מכן מקלפים אותן.
מבשלים כשעתיים את העגבניות הקלופות בסיר רחב על אש נמוכה עד שהן מתרסקות
מוסיפים כפית שום כתוש, ומתבלים על פי הטעם עם מעט מלח ופלפל.
מוסיפים מעט סוכר בהתאם לחומציות העגבניות, בכדי לקבל רוטב מעט מתקתק.
מוסיפים את עלי הבזיליקום קצוצים וממשיכים לבשל עוד כ- 15 דקות
מורידים מהאש ומסננים את הנוזלים מהרוטב בכדי לקבל רוטב עגבניות סמיך.
משאירים את הנוזל שסונן.

רוטב שמנת-
שופכים את השמנת לסיר רחב ומביאים אותה לידי רתיחה
מתבלים עם מעט מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט
מערבבים את הקונפלור/קמח תירס עם המים עד לקבל נוזל אחיד ללא גושים
ושופכים זאת לסיר עם השמנת
ממשיכים בבישול על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהרוטב נעשה סמיך.

הרכבת הלזניה-
מרפדים את תחתית התבנית בשכבת מצות אחת, עליה מורחים חצי מכמות רוטב העגבניות
מפזרים 50 גרם מוצרלה
מכסים עם שכבת מצות אחת ומורחים עליה את כל רוטב השמנת
מפזרים 50 גרם מוצרלה
מכסים עם שכבת מצות שניה, עליה מורחים את החצי השני שנותר מרוטב העגבניות
מפזרים 50 גרם מוצרלה
ומניחים שכבת מצות אחרונה, אותה מרטיבים מעט מיץ העגבניות שסונן מהרוטב, בכדי שלא תשרף בתנור בעת האפיה.
ומפזרים שוב 50 גרם מוצרלה
אופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך 50-60 דקות.

להגשה:
חותכים ריבועים מהלזניה ומגישים עם סלט

הערות

פורטבלו, מסעדה איטלקית חלבית כשרה, מציעה אירוח באוירה חמה ואינטימית עם דגש על הגשת מנות טריות ממוצרים איכותיים. כל סוגי הפסטות, הפיצות והמאפים מוכנים ונאפים במקום.

שף המסעדה, הנריק שלמודין, הינו שוודי, שהתמחה 11 שנים במסעדות איטלקיות בארץ. הנריק מציע בפורטבלו תפריט עשיר אשר כולל מגוון רחב של פיצות בשלל טעמים, פסטות, סלטים, וכן כ- 30 רטבים שונים. לאחרונה הורחב התפריט וכעת מוצעות לאורחים גם מנות דגים. הקינוחים של השף עשירים ומיוחדים.השף הנריק שלמודין בחר במחלבות גד לספק את מוצרי החלב למסעדה באופן בלעדי בשל איכותם הגבוהה.
בין לקוחות המסעדה הקבועים: קרייזי ליין, רדיאנסי, מט''י, אורמת, מרכז גרעיני שורק ועוד.

לפורטבלו תעודת כשרות מטעם רבנות יבנה.

המתכון באדיבות
מסעדת פורטבלו הירמוך 1, בנין מול הצומת, יבנה הצג טלפון

תגובות

  1. מדהים שרון (10/04/2012 14:51:00)
    הלזניה יוצאת מדהים!
    אבל אם אין לכם כח לעשות רוטב עגבניות פשוט תשתמשו באחד מוכן.
    בכל מקרה, כל המשפחה פשוט חיסלה את זה..