מתכון לפסח: גפילטע פיש
- מתאים ל: 15 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
המחמאה הכי טובה שקיבלתי על המתכון הזה היה מגברת בעשור השביעי לחייה שסיפרה לי כי הגפילטעפיש שלנו מזכיר לה את הגפילטע פיש של סבתא שלה – בהצלחה....
מרכיבים
- 700 גר' פילה דג קרפיון
- 6 ביצים קשות
- 1 גזר בינוני
- 1 בצל
- 1 תפו''א גדול
- 3 ביצים
- מלח
- פלפל לבן
- סוכר 2 כפות שמן
- 100 גר' קמח מצה
- לציר הדגים:
- ליטר מים
- עצמות דגים
- 3 בצלים קלופים וחצויים
- 2 גזרים
אופן ההכנה
ציר דגים- יש לבשל את עצמות הדגים ב5 ליטר מים(לאחר ששטפנו אותם היטב) ברתיחה עדינה במשך 4 שעות לפחות.
(חשוב להוציא את הקצף שנוצר בהתחלה מהעצמות) לאחר הרתיחה להוסיף 3 בצלים קלופים ו2 גזרים להוסיף מעט מלח סוכר ופלפל לבן לתבשיל ולבשל יחדיו במשך 4 שעות, יש לסנן את הציר ולתקן טעמים לפי הטעם הרצוי
לטחינה- את הדג יש לטחון פעמים במטחנת בשר
בנוסף לטחון את שאר המרכיבים המצוינים במתכון לאחר מכן להוסיף את הביצים הטריות, התבלינים , קמח מצה ושמן ולבחוש היטב (רצוי לקחת מעט מהבשר לטעימה לבישול קצר בתוך ציר הדגים ולתקן טעמים) ליצור את הקציצות ולבשל אותם בתוך הציר על אש קטנה (ברתיחה עדינה)במשך שעתיים לפחות, רצוי במהלך הבישול לטעום שוב מהציר ולהוסיף תיבול במידת הצורך. 20 דקות לפני סוף הבישול ניתן לשים גזרים בציר לקישוט המנה.