Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> מתכון לפסח: גפילטע פיש

מתכון לפסח: גפילטע פיש

מתכון לפסח: גפילטע פיש

תיאור המתכון

המחמאה הכי טובה שקיבלתי על המתכון הזה היה מגברת בעשור השביעי לחייה שסיפרה לי כי הגפילטעפיש שלנו מזכיר לה את הגפילטע פיש של סבתא שלה – בהצלחה....

מרכיבים

אופן ההכנה

ציר דגים- יש לבשל את עצמות הדגים ב5 ליטר מים(לאחר ששטפנו אותם היטב) ברתיחה עדינה במשך 4 שעות לפחות.
(חשוב להוציא את הקצף שנוצר בהתחלה מהעצמות) לאחר הרתיחה להוסיף 3 בצלים קלופים ו2 גזרים להוסיף מעט מלח סוכר ופלפל לבן לתבשיל ולבשל יחדיו במשך 4 שעות, יש לסנן את הציר ולתקן טעמים לפי הטעם הרצוי
לטחינה- את הדג יש לטחון פעמים במטחנת בשר
בנוסף לטחון את שאר המרכיבים המצוינים במתכון לאחר מכן להוסיף את הביצים הטריות, התבלינים , קמח מצה ושמן ולבחוש היטב (רצוי לקחת מעט מהבשר לטעימה לבישול קצר בתוך ציר הדגים ולתקן טעמים) ליצור את הקציצות ולבשל אותם בתוך הציר על אש קטנה (ברתיחה עדינה)במשך שעתיים לפחות, רצוי במהלך הבישול לטעום שוב מהציר ולהוסיף תיבול במידת הצורך. 20 דקות לפני סוף הבישול ניתן לשים גזרים בציר לקישוט המנה.

המתכון באדיבות
קייטרינג חוויה בטעמים ההגנה 3, אביחיל הצג טלפון