המפרום של מסעדת גואטה
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: כשעתיים
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
מפרום טריפוליטאי מסורתי של מסעדת גואטה. פרוסות תפוח אדמה ממולאות בבשר טחון בתיבול אותנטי. כמה פשוט ככה טעים!
מרכיבים
- 500 גר' בשר טחון
- 6 ביצים
- 3 בצלים
- 4 תפוחי אדמה
- צרור פטרוזיליה
- 1 גזר
- 1/3 כוס פרורי לחם
- ½ כוס קמח
- 3 כפיות רסק עגבניות
- ½ כפית סוכר
- שמן זית
- מלח, פלפל ופפריקה חריפה
אופן ההכנה
1. קולפים את תפוחי האדמה, פורסים 3 תפו''א לפרוסות עבות וחורצים את הפרוסות. משרים כ – 10 דקות במי מלח ושוטפים.
2. קוצצים 2 בצלים ואת הפטרוזיליה בבלנדר ומערבבים עם הבשר הטחון. מוסיפים את פרורי הלחם, 3 ביצים ו – 2 כפות מים ומערבבים.
3. ממלאים את פרוסות תפו''א בתערובת הבשר, מקמחים ומהדקים.
4. טובלים את תפו''א בבלילה של 3 ביצים טרופות, כפית רסק עגבניות, מלח ופלפל, ומטגנים.
5. קוצצים את הבצל, תפו''א והגזר, ומטגנים בסיר נפרד עם 2 כפיות של רסק עגבניות, הסוכר וקורט פפריקה חריפה.
6. מעבירים את המפרומים המטוגנים לסיר, יוצקים מעל 2 כוסות מים ומאדים עד להתרככות.
המתכון באדיבות
|
מסעדת גואטה
שדרות ירושלים 6, מול תיאטרון נגה, תל אביב
הצג טלפון
053-8094504
הזמן שולחן
קופונים לגואטה
|