מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

עוגת קיפוד

עוגת קיפוד

תיאור המתכון

עוגת קיפוד

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מרפדים את הקערה בניילון נצמד ודוחסים לתוכה את הגלידה המרוככת. מכסים, ומקפיאים כשעה עד שהגלידה מתקשה שוב.
2. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מסירים את הניילון מעל הגלידה, והופכים על התבנית את הגלידה כך שצידה השטוח כלפי מטה.
3. להכנת הראש: עובדים בזריזות - קוטמים קצה אחד של ופל השוקולד המצופה, ומצמידים אותו לעדור הגלידה כמו אף. יוצקים את השוקולד המומס על האף ועל שליש מהעוגה, שהם הפנים. מחכים עד שהשוקולד כמעט יתקשה ואז חותכים בעזרת סכין חדה את שאריות השוקולד שנזלו והתקשו (מחזירים למקפיא, אם יש צורך).
4. לקוצים: נועצים בזריזות ובזהירות את אצבעות השוקולד לתוך כדור הגלידה, מפזרים את השוקולד המגורר על גב הקיפוד בין הקוצים.
5. לעיניים: מצמידים את שני העדשים הירוקות מלפנים, בעזרת מעט קרם שוקולד.
6. מקפיאים את הקיפוד עד לזמן ההגשה. מעבירים את הקיפוד אל המגש בעזרת מרית רחבה.