עוגת שוקולד ביתית .
- מתאים ל: כ- 12מנות מנות
- זמן הכנה: כ-45דקות עד שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון מנצח ופשוט טעים.
מרכיבים
- 1.5 כוסות קמח אוסם.
- כפית סודה לשתיה.
- 1 ורבע כוס סוכר.
- רבע כוס קקאו.
- 2 כפות שוקולית.
- חצי כוס שמן.
- חצי כוס יין מתוק לקידוש.
- חצי כוס מיץ תפוזים.
- 2 ביצים.
- 1 סוכר וניל.
- 1 כף תמצית רום.
אופן ההכנה
להקציף את כל הנוזלים.להוסיף את כל החומרים היבשים בהדרגה.לבחוש טוב שלא יהיו גושים.לשמן תבנית.ולשפוך את התערובת לתבנית.ולאפות בחום בנוני של 180 מעלות.לבדוק את העוגה עם קיסם.אם היא יבשה היא מוכנה.ואז להוציאה .
הסירופ שוקולד של העוגה:
להכניס לקנקן 3 כפות מים.
חצי כוס סוכר.
רבע כוס קקאו.
לבחוש על אש קטנה.
שהסוכר נמס והסירופ חם להוריד מהאש ולהוסיף 25 גרם מרגרינה בטעם חמאה וכף תמצית רום.
לערבב עד שימס ולמרוח על העוגה שהתקררה .
הערות
זמן אפיית העוגה בערך כ-45דקות.
אך משתנה לפי סוג התנור.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- כשר
המתכון באדיבות
|
שף יניב אליהו
יצחק שדה 13, פתח תקווה
הצג טלפון
054-4447763
|