מרק עוף
- מתאים ל: 12-15 מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למרק עוף ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 4 עצמות עוף גדול, כולל גרונות
- 1 בצל גדול + מס' שיני שום טרי
- 2 לפת בינוני
- שורש גבעול סלרי
- 6 גזרים בינוניים/גדולים
- פטרוזיליה ושמיר טריים
אופן ההכנה
1. להניח את עצמות העוף בסיר גדול עם מים, להביא לרתיחה מהירה. להסיר את השומן שמצטבר למעלה.
2. לקלף הגזרים והלפת, לחתוך לחתיכות גדולות ולהוסיף לסיר.
3. לשטוף היטב את שורש הסלרי, לחתוך הבצלים, לפרוס את שיני השום לפרוסות ולהוסיף הכל לסיר.
4. להוסיף שתי כפות מלח ופלפל לטעמך.
5. להניח 1/4 צרור פטרוזיליה ו- 1/4 צרור שמיר למעלה.
6. לבשל כשעתיים.
הערות
לפני חימום חוזר, מומלץ להסיר את שאריות השומן הקרוש, הפטרוזיליה והשמיר שהצטברו למעלה.