קיש בטטה פלפלים וגבינת עיזים
שף מוגו לשצובר
06/02/2007
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה: 2-3
- רמת מיומנות: בינוני
מרכיבים
- חומרים לבצק - 220 גר' קמח
- 50 גר' חמאה
- 1/2 כפית מלח
- 45 סמ"ק מים קרים
- חומרים לרויאל - 250 סמ"ק שמנת מתוקה
- 4 בייצים
- 60 גר' קמח
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית מוסקט טחון
- 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
- 1/4 כפית פלפל לבן
- 1/2 כפית שום כתוש
- חומרים למלית - 2 בטטות בינוניות, חתוכות לפרוסות בעובי 1 ס"מ,
- ומבושלות בישול חלקי ( כ 5 דקות רתיחה)
- 2 פלפלים ירוקים קלויים ומקולפים חתוכים לרצועות
- 200 גר' קוביות גבינת עיזים
- 50 גר' צנוברים קלויים
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מערבלים את חלקי הבצק במעבד מזון עד לקבלת בצק
אחיד, מניחים במקרר לשעה.
משמנים תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ, מרדדים הבצק
לעובי של 2-3 מ"מ מרפדים את תבנית הפאי בבצק
ואופים על חום של 180 מעלות כ- 20 דקות.
מניחים לבצק האפוי להתקרר.
מניחים את פרוסות הבטטה על תחתית הבצק, עליהם
מניחים את רצועות הפלפלים,עליהם מפזרים את קוביות
הגבינה.
את כל חומרי הרויאל מערבלים במעבד מזון ומעבירים
דרך מסננת.
יוצקים את הרויאל על המלית, מפזרים מעל את הצנוברים
הקלויים.
אופים על חום של 160 מעלות כ- 40 דקות.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר