ראש השנה: תפוח הפתעה
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לראש השנה: תפוח הפתעה ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- לבצק :
- 200 גרם מרגרינה
- 1 שמנת חמוצה
- 1/2-3 2 כוסות קמח (כמה שצריך)
- כ-8 תפוחים מסוג קשה (סמית)
- 3 כפות סוכר
- 1 כף קינמון
- 50 גרם אגוזים
- 50 גרם צימוקים
- 1 חלמון
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
1. מערבבים את חומרי הבצק לעיסה אחידה (במידה והבצק דביק מאד יש להוסיף קמח),לשים ומרדדים לעובי של כ-4-5 מ''מ. מחלקים לריבועים גדולים כ-15 ס''מ.
2. מקלפים את התפוחים ומוציאים את הליבה,מערבבים את הסוכר,קינמון,צימוקים והאגוזים וממלאים איתה את ליבת התפוח.
3. את התפוח עם המילוי מניחים במרכז הריבוע ומקבצים את הקצוות למעלה, טורפים את החלמון ומברישים את החלק העליון של התפוח העטוף.
4. מכניסים לתנור בחום בינוני-גבוה ל-20 עד 30 דקות.
5. זורים אבקת סוכר מעל.