המבורגר סלמון ברוטב טרטר
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
תפריט מיוחד לסילבסטר
מרכיבים
- מרכיבים להמבורגר :
- 1/2 ק''ג פילה סלמון טרי
- 2 חלבוני ביצה
- 1 כפית גרידת לימון
- 1 כפית טימין קצוץ
- 1 כף פירורי לחם
- מלח, פלפל לפי הטעם
- מרכיבים לרוטב הטרטר :
- 3 כפות איולי
- כף שמנת מתוקה
- 1/2 לימון סחוט
- 1/2 כף חומץ
- 3 מלפפונים חמוצים (גודל בינוני)
- 1/2 כף שום כתוש
- מלח, פלפל, אורגנו יבש לפי הטעם
אופן ההכנה
הכנת ההמבורגר :
לקצוץ גס את פילה הסלמון. להוסיף את חלבוני הביצה ואת פירורי הלחם.
להוסיף את גרידת הלימון (ניתן לסחוט גם קצת מיץ לימון), את הטימין, מלח ופלפל.
את ההמבורגר אפשר לשים על הגריל למשך 4 דקות או לטגן במחבת עם קצת שמן זית או חמאה.
הכנת הרוטב :
לערבב בקערה את האיולי עם השום הכתוש, המלפפונים החמוצים קצוצים דק או מגורדים במגרדת.
להוסיף לקערה את החומץ, מיץ הלימון ותוך כדי ערבבו את השמנת המתוקה.
בסוף להוסיף מלח, פלפל ואורגנו יבש לפי הטעם
הערות
צורת ההגשה :
את קציצת ההמבורגר יש לשים בלחמניה אמריקאית (לחמניית המבורגר).
את הרוטב ניתן לשים על הלחמניה עצמה או להגיש בצד.
המתכון באדיבות
|
מסעדת ניו יורק ניו יורק
משכית 32, בית מרכזים, הרצליה פיתוח
הצג טלפון
09-9542014
|