אורז מלא ואורז בר עם אננס וקשיו
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 30
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
בישול בריא
מרכיבים
- 1/2 כוס אורז מלא עגול
- 1/2 כוס אורז בר
- 2 כוסות מים
- 1 אננס טרי קטן
- מעט שמן לטיגון
- 1 שן שום כתושה
- 2 פטריות שיטאקי יבשות
- 1 בצל קצוץ
- 3 כפות עלי בזיליקום קצוצים
- 1/4 כפית אבקת קארי
- 3 כפות רוטב סויה
- 3 כפות אגוזי קשיו
- 1 כפית דבש
- מלח ופלפל שחור, טחון טרי
אופן ההכנה
שוטפים היטב את שני סוגי האורז במים קרים ושמים בסיר עם מים.
2. קוצצים דק מאד את הפטריות היבשות ומוסיפים לסיר.
3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומתבלים במעט מלח. מכסים ומבשלים כחצי שעה או עד שהאורז רך. מצננים את האורז לפני הטיגון.
4. בינתיים, חוצים את האננס לשניים לאורכו, ומוציאים בזהירות את תוכנו. קוצצים לקוביות קטנות ושומרים את שני החצאים המרוקנים.
5. בווק או במחבת גדולה מחממים שמן ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את השום, האננס והקשיו ומטגנים כ-2 דקות.
6. מוסיפים את האורז, הקארי, הדבש והסויה ומערבבים היטב. מבשלים כ-2 דקות ומוסיפים את הבזיליקום, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים את האורז החם לתוך סירות האננס. מגישים מיד.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר