חביתיות שיבולת שועל
- מתאים ל: 22 מנות
- זמן הכנה: 15
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
לשוחרי בריאות כמוני
מרכיבים
- 1 כוס וחצי ריוויון
- 1/2 כוס שיבולת שועל לבישול מהיר
- 1 ביצה
- 2 כפות שמן קנולה
- 1/4 כוס קמח מזרעי פשתן
- 1 כוס קמח רגיל (לא תופח)
- 3 כפות סוכר לבן או חום
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את הריוויון ושיבולת שועל. משאירים לעשר דקות עד ששיבולת השועל תספוג את הנוזלים. מוסיפים ביצה ושמן ובוחשים היטב.
2. בקערה גדולה אחרת שמים קמח רגיל, קמח מזרעי פשתן, סוכר, מלח, קינמון וסודה לשתייה. מערבבים היטב. מוסיפים את תערובת שיבולת השועל והריוויון ובוחשים היטב עד שתיווצר תערובת חלקה.
3. משמנים קלות מחבת טפלון ומשתמשים ברבע כוס מהעיסה לכל חביתית. מטגנים על אש בינונית עד גבוהה. הופכים את החביתיות כאשר הן מתחילות לבעבע (3-2 דקות) ומטגנים עד שהצד השני זהוב-חום.
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- צמחוני
- כשר