Skip Navigation Linksראשי > תוספות > סלטים צמחיים> סלט קינואה

סלט קינואה

סלט קינואה

מרכיבים

אופן ההכנה

יוצקים את השמן לסיר, מוסיפים את הגזר והבצל, ומציתים את האש, להבה גדולה. מערבבים, מכסים במכסה, מאדים 2 דקות. פותחים ומערבבים כ-2 דקות, עד שצבע הגזרים יעצים, הם יתרככו, וריח ראשון ונעים של קרמל יעלה מהסיר.
מוסיפים את הקינואה ישר מן השקית. מערבבים. הקינואה נצבעת בכתום מן השמן שנצבע מהגזרים. ממשיכים לערבב עד שהקינואה מתלהטת, בודקים בנגיעה עם גב כף היד.
מוסיפים את המים הקרים. תוך שנייה המים מבעבעים בחוזקה, הקינואה העניקה להם מחומה ומטעמיה. מעכשיו יתחילו המים להיספג בתוכה ולהעניק לה את מה שקיבלו ממנה ומירקות השורש.
מרגיעים את האש, להבה קטנה ככל הניתן, מכסים במכסה, מניחים להתבשל כ-20 דקות, כעבור 25-20 דקות, פותחים את המכסה, נועצים מיד מזלג לתחתית הסיר, מקווים לפגוש שם שכבה דקיקה שהחלה להדבק לקרקעית. זה הסימן לכבות את האש. מכסים את פתח הסיר במגבת וסוגרים מעליה את המכסה. כעבור 10-5 דקות, מסירים את המכסה והמגבת, ומאווררים את הקינואה בעזרת מזלג.
לא, לא שכחנו להוסיף מלח.
לסלט יש להוסיף עלי נענע, זעתר, פלפלים חריפים, פלפלים שחורים שבורים, שמן זית, פטרוזיליה רעננה, ובסוף - זרעים סחוטים משני חצאי עגבניה