מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > עוגת מיץ קלמנטינות

עוגת מיץ קלמנטינות

עוגת מיץ קלמנטינות

תיאור המתכון

עוגת מיץ קלמנטינות ספוגית וטעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

בקערה נפרדת להקציף החלבונים עם 1 כוס סוכר ושקית הסוכר וניל.
בקערה נפרדת אחרת להקציף
החלמונים החצי כוס סוכר שנותר, להוסיף לסירוגין המיץ, השמן, הקמח ואבקת האפיה.
להוסיף בעדינות את הקצף
לבלילה .
ניתן לאפות בתבנית סיר פלא כמו שהיה לסבתות שלנו.
למרוח את הסיר במרגרינה,
לפזר מעט קמח, ולשפוך את הבלילה לתוך התבנית.
שמים באמצע החור של סיר הפלא כדור נייר כסף כדי
שהבלילה לא תיגלוש לתנור ועל-מנת שהעוגה תצא גבוהה ויפה.
לאחר שפיכת מחצית מהבלילה לתבנית סיר הפלא
ניתן להוסיף מעט קינמון עם סוכר חום ואז שוב לשפוך את יתר הבלילה, זה נותן דוגמא יפה לעוגה.
לאפות העוגה ב- 150 מעלות (שימו לב לא יותר) כדי שהעוגה תאפה לאט לאט
ולא תיפול חלילה.
בהצלחה ובתיאבון.
ניתן לפזר על העוגה אבקת סוכר.

הערות

ניתן גם לשפוך על העוגה מיץ קלמנטינות שחומם עם 1/2 כוס סוכר.
פשוט איך שאוהבים.
אני אישית מעדיפה את העוגה ללא המיץ מעל היא יוצאת לחה וטעימה מאוד.


קישורים:
עוגת מיץ

תגובות

  1. עוגת קלמנטינות כנרת (20/12/2007 08:35:00)
    עוגה מאוד טעימה ורכה מומלץ ביותר
  2. ביצים אורי (31/10/2008 21:45:00)
    לא כתוב כמה ביצים
  3. חסרים נתונים במתכון פאני (26/12/2008 16:41:00)
    שלום, לא מצוין כמה ביצים בעוגה.