מרק אפונה מאפונה קפואה
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
מרכיבים
- 2 כפיות שמן זית
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 בצל בינוני קצוץ
- צרור כוסברה או פטרוזיליה
- שורש פטרוזיליה 1
- גבעולי סלרי
- 400 גרם אפונה קפואה
- 150 גרם פסטרמה דלת שומן
- מלח, פלפל לבן,
- חצי ליטר מרק מאבקת מרק עוף או בצל
אופן ההכנה
לחמם את שמן הזית בסיר.
קולפים את הבצל, השום והגזרים וחותכים לחתיכות בינוניות. חותכים גם את הסלרי ושורש הפטרוזיליה. מטגנים במעט שמן עד שהירקות מזהיבים מעט.
מוסיפים את האפונה ישר מהמקפיא, מוסיפים את המרק
מביאים לרתיחה ומבשלים עד שגרגרי האפונה רכים .
מעבירים את המרק למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה. מעבדים למחית רכה וחלקה ללא גושים.
כשהמרק חלק, מחזירים לסיר, ממליחים, מפלפלים ומחממים (אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים. מוסיפים את הפסטרמה, כשהם חתוכים לפיסות צרות וארוכות.
מוסיפים מלח ופלפל.
מביאים לרתיחה, מנמיכים האש ומבשלים עוד כחמש דקות
מכבים את האש, נותנים למרק נוח קצת בטרם ההגשה, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
הערות
המתכון באדיבות מיה בן אפריים (BSc) תזונאית ודיאטנית קלינית
קישורים:מיה בן אפרים