טרין חצילים פלפלים ורוקפור
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לטרין חצילים פלפלים ורוקפור ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- להכנת רוטב בשאמל:
- 1/2 ליטר חלב
- 50 גר' חמאה
- 1 כף גדושה קמח
- מלח, פלפל, מוסקט
- למילוי הטרין:
- 2 חצילים ארוכים ללא גרעינים
- 3 פלפלים צהובים קלויים ומקולפים
- 3 פלפלים אדומים קלויים ומקולפים
- 100 גר' גבינת רוקפור
- רוטב פסטו בזיליקום
אופן ההכנה
רוטב בשאמל – בסיר קטן ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח והתבלינים, יוצרים רוויחה מוסיפים את החלב, מרתיחים על אש קטנה למשך 20 דקות.
הכנת הטרין – מחממים תנור ל-250 מעלות פורסים את החצילים לאורך, מניחים על רשת תנור, קולים בתנור כ-10 דקות או עד לקבלת צבע זהוב חום, ומצננים.
מניחים את החצילים בתבנית אינגליש קייק כך שבכל פעם יתרת החציל תפנה לכוון הנגדי, מורחים רוטב פסטו, יוצקים מעט בשאמל, מניחים פלפלים אדומים, יוצקים מעט בשאמל מניחים פרוסות רוקפור, יוצקים מעט בשאמל מניחים פלפלים צהובים, מורחים רוטב פסטו, יוצקים מעט בשאמל, סוגרים עם קצוות החצילים, יוצקים את יתרת רוטב הבשאמל.
מחממים תנור ל- 150 מעלות ואופים למשך כ- 30 דקות.
מומלץ לקרר כ-24 שעות לפני ההגשה.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר