עופיון צלוי בגריל מתחת ללבנה מוגש עם פנזנלה
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לעופיון צלוי בגריל מתחת ללבנה מוגש עם פנזנלה ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 3 עופיונים במשקל 700 גרם כל אחד
- לימון
- מעט שמן זית
- גרעיני כוסברה
- גרעיני חרדל
- מלח פלפל
- מעט ענפי רוזמרין
- לפנזנלה – סלט לחם
- במקור סלט הלחם הוא לחם מושרה ומפורר גירסתי לסלט זה היא לעשותו עם קרוטונים גדולים אך עדיין לתת להם לספוג מטעמי הסלט
- 4 פרוסות עבות של לחם לבן עדיף ישן ללא הכרום
- 3 עגבניות אדומות לסלט
- חצי בצל אדום
- חבילה עלי רוקט
- שמן זית
- חומץ בלסמי
- מלח פלפל
אופן ההכנה
את העופיונים חוצים לשני חלקים ודופקים מעט , בפטיש שניצלים, כל חצי עוף,
את הלימון פורסים לפרוסות דקות עם הקליפה
מסדרים את חצאי העופות בכלי פלסטיק ובניהם מניחים פרוסות לימון מפזרים את כל התבלינים ומניחים במקרר ל12 שעות.
מחממים היטב את הגריל, ניתן להשתמש גם בפלטה מחורצת אשר מניחים אותה על הגז.
צולים כל עופיון על הגריל שעליו מונחת לבנה כבדה או משקולת אחרת.
הופכים את העופיון כל 4 דקות פעמיים בכל צד סה"כ 16 דקות
במקביל מכינים את הפנזנלה.
חותכים את הלחם לקוביות גדולות, אם הוא לא יבש מספיק מייבשים אותו בתנור.
חותכים את העגבניות לקוביות גדול ואת הבצל לרצועות דקות.
מערבבים את החומרים מתבלים בשמן , בחומץ מלח ופלפל.
מגישים לצד העוף
הערות
המתכון באדיבות ''הבשרים של זלמן''
המתכון באדיבות
|
אטליז הבשרים של זלמן
בן זומא 1, פינת שדרות ירושלים, יפו
הצג טלפון
03-6829671 / 03-6819325
|