Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני קינוחים> לזניית שוקולד קראנצ'ית עם קצפת ברוטב פירות יער

לזניית שוקולד קראנצ'ית עם קצפת ברוטב פירות יער

 לזניית שוקולד קראנצ'ית עם קצפת ברוטב פירות יער

תיאור המתכון

מי לא מכיר מנת לזאנייה אפויה בתנור עם גבינת פרמזן מבעבעת??? כולם! אבל, לזאנייה קראנצ'ית מתוקה ומענגת עם שוקולד פרות יער וקצפת – מרקמים וטעמים המתמזגים חוויית חושים ממכרת, מומלץ להכין ולהתמכר.

מרכיבים

אופן ההכנה

לבצק הלזנייה
סיר עם מים רותחים ושמן, לבשל את עלה הלזנייה עד ריכוך ''אלדנטה''.

מוציאים בזהירות מהמים ומעבירים לקערה עם מים קרים, לעצירת הבישול וצינון הפסטה. חותכים כל עלה ל 3 חלקים שווים ומייבשים היטב בעזרת נייר סופג.

במחבת עמוקה עם שמן חם להבה בינונית, מטגנים את העלה היבש, בכל פעם עלה אחד(למניעת הדבקות) מטגנים את רצועות הפסטה כ 2-3 דקות, עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים מהשמן לנייר סופג .

לרוטב פירות יער
חוצים את התותים לאורך ומפזרים את הסוכר, ממתינים ½ שעה (הסוכר יגרום לתותים ל''הזיע''). לבשל בסיר בלהבה בינונית, לבחוש מידי פעם ולהקפיד שלא יישרף. הבישול אורך כ 10-15 דקות.

קרם שוקולד
לשים בסיר את מרכיבי קרם השוקולד, ועל להבה בינונית תוך כדי ערבוב להמיס את השוקולד, עד לקבלת מרקם אחיד, לקרר ולהעביר למקרר לפחות ל 4 שעות (לכסות היטב את הכלי.)

הרכבת המנה
לשים עלה לזנייה על הצלחת, למרוח את קרם השוקולד, למקם עלה שני מעל השוקולד ומעליו הקצפת ופירות היער.

את העלה האחרון לשים מעל לפזר מעט אבקת סוכר מעל ולהגיש מייד

המתכון באדיבות
קייטרינג ג'סיקה - אוכל ואהבה כצנלסון 105, תל אביב הצג טלפון

תגובות

  1. נוח בשבע שגיאות... ציפי (31/05/2008 08:38:00)
    לא טרבד אלא תרווד