טבעות דלורית במילוי בשר, על מצע דלורית וקישואים
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה: כשעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
ערך קלורי: 220 קלוריות למנה
מרכיבים
- למלית:
- 1 כרישה בינונית (רק החלק הלבן), חלוטה במים לריכוך
- 100 גרם בשר בקר רזה טחון
- 400 גרם חזה עוף טחון
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 ביצה
- 2 כפות פירורי לחם
- 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר או בהרט, לפי הטעם
- 1/2 כפית פלפל אנגלי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מלח, לפי הטעם
- לטבעות דלורית:
- 2 יחידות דלורית, קלופות וחתוכות לפרוסות עבות (2 ס"מ)
- 1 בצל בינוני קצוץ גס
- 1 כף שמן
- 1 כוס מרק עוף (אפשר מאבקה)
- 2 כפות רסק עגבניות
- מלח, פלפל ואגוז מוסקט מגורר, לפי הטעם
- 2 קישואים חתוכים לקוביות
אופן ההכנה
להכנת המלית:
קוצצים את הכרישה החלוטה, ומערבבים עם בשר בקר, חזה עוף, בצל, פטרוזיליה, ביצה, פירורי לחם, אגוז מוסקט, פלפל אנגלי, פלפל שחור ומלח. מניחים חצי שעה במקרר לספיגת טעמים.
להכנת הטבעות:
קורצים עיגול במרכז כל פרוסה (בעזרת חותכן עוגיות), לקבלת צורת טבעת. את קצות הדלורית קוצצים לקוביות. ממלאים כל טבעת דלורית במלית הבשר. דוחסים היטב ומשטחים לגובה דופנות הפרוסה. בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצל בכף שמן להזהבה. מוסיפים מרק עוף, רסק עגבניות ותבלינים. מוסיפים קוביות דלורית (מהקצוות שקצצנו), ומעליהן קוביות קישואים.
מוסיפים מים לכיסוי הקוביות ומביאים לרתיחה. מסדרים בעדינות בסיר את טבעות הדלורית הממולאות, בשכבה אחת. מכסים ומבשלים עד לריכוך הדלורית, כ-35 דקות . תוך כדי בישול מרטיבים עם הרוטב מתחתית הסיר את הדלורית. מגישים שתי טבעות דלורית עם קישואים ודלורית למנה.
הערות
המתכון באדיבות השפית שטיינוביץ שושי, דילייט גורמה
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- כשר