מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

אורז כתום

אורז כתום

תיאור המתכון

ערך קלורי: 72 קלוריות למנה בנפח 1/2 כוס

מרכיבים

אופן ההכנה

משרים את האורז במים קרים למשך לילה לפני ההגשה. מרתיחים סיר עם הרבה מי מלח ומבשלים את האורז (כמו פסטה) עד ריכוך חלקי. מסננים. בינתיים מקלפים ומגררים דק את הגזר. מטגנים בצל בכף שמן, מוסיפים כף מלח, עד השחמה (נזהרים מחריכה - אם יש צורך מוסיפים כף מים וממשיכים לבשל עד שהבצל מתרכך).

מוסיפים גזר וממשיכים לבשל עד שהוא מתרכך. מערבבים יחד בסיר את האורז המבושל, בצל, גזר, ותבלינים, מכסים ומבשלים על להבה מינימאלית במשך שעה. לא מוסיפים מים, אך משגיחים שלא יישרף.

הערות

המתכון באדיבות השפית שטיינוביץ שושי, דילייט גורמה