פרפה
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: 20 דקות + 6 שעות המתנה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
קינוח מתוק המשתלב בסוף כל ארוחה ומתאים מאוד לאירוח ולאירועים מיוחדים. מדהים כמה הוא קל להכנה וכמה טעמו מסחרר, וכמובן שניתן לגוון ולשנות את התוספות לקבלת טעמים חדשים.
מרכיבים
- 1/2 ליטר שמנת מתוקה
- 2 כפות סוכר
- 150 גר' עוגיות קצף מפוררות (מרנג)
- 50 גר' פצפוצי שוקולד
- 50 גר' בוטנים מקורמלים
- 100 גר' אגוזים מסוכרים
- 1/2 ליטר גלידה לטעמכם
אופן ההכנה
מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת אחידה, מוסיפים את הסוכר, המרנג, ומקפלים פנימה בעדינות מבלי לשבור את הקצף, את הבוטנים, האגוזים ופירורי השוקולד המפוררים.
יוצקים לתוך תבניות סיליקון אישיות ומקררים למשך 6 שעות במקפיא. מוציאים ומסדרים את הפרפה ומעליו כדור גלידה ומגישים.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר