טרטר דג ים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לטרטר דג ים ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- יש להשתמש באחד מהדגים הבאים: בטונה / לוקוס / אנטיאס או מוסר.
- 250 ג' פילה דג ללא עור ועצמות, חתוך לקוביות של 0.5 ס"מ.
- 1 כף גדושה ריחן פארסי פרוס לרצועות דקות (או 1/3 טארגון קצוץ ו- 3/4 בזיליקום פרוס).
- 1 כפית שטוחה של ג'ינג'ר מסוכר קצוץ
- 1 כף שטוחה של שקדים קלויים קלופים וקצוצים
- 11/2 כף גדושה של קוביות תפוחי עץ סמיט (ירוקים חמוצים) בגודל של 1/2 ס"מ.
- 1 כף שמן זית
- 1 כף מיץ תפוזים
- 1 כפית מיץ לימון
- 1/2 כפית קליפת לימון מגורדת
- מלח לפי הטעם
- קורט פלפל לבן גרוס
- 1/2 כפית שטוחה של צ'ילי אדום קצוץ דק
- לסלט:
- כוס עלי בייבי סלק
- כוס עלי בזיליקום קטנים
- לתיבול – שמן זית, מיץ לימון ומלח
- לקישוט:
- יוגורט צאן
- דבש
- שמן זית
- מלח ים גס
אופן ההכנה
הוראות הכנה לטרטר:
מערבבים את כל מרכיבי הטרטר יחד.
לוקחים 5 צלחות ופורסים אותן על גבי משטח העבודה.
על כל צלחת מניחים טבעת נירוסטה ("רינג") בקוטר של 5 ס"מ.
מחלקים את הטרטר בין המנות, מהדקים בעדינות ומסירים את הטבעת.
(במידה ואין טבעת, יש לסדר את המרכיבים בערימה יפה בצד הצלחת).
הוראות הכנה לסלט:
מערבבים את העלים ומתבלים.
מניחים את הסלט על הטרטר.
הוראות הכנה לקישוט:
ממלאים כף ביוגורט ומורידים לצלחת לנקודה אחת.
עם קצה הכף מושכים את היוגורט על הצלחת ויוצרים צורת טיפה.
לתוך החריץ שנוצר, שופכים כחצי כפית דבש ומפזרים קצת מלח גס ושמן זית מעל
הערות
המתכון באדיבות מסעדת מרתה