סלט קינואה עם בטטה, ענבים שחורים ושקדים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: עד שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
סלט קינואה עם בטטה, ענבים שחורים ושקדים
מתכון בריא ורענן באדיבות מיה בן אפריים (BSc) תזונאית ודיאטנית קלינית
מרכיבים
- כוס קינואה מבושלת
- בטטה מאודה חתוכה לקוביות ס''מ
- 2 כפות שקדים לבנים קצוצים
- 20 ענבים שחורים חתוכים לשניים
אופן ההכנה
לפני ההגשה יש להוסיף נענע קצוצה ומעט סומסום שחור
מעט שמן זית
מעט מיץ לימון
לפני הגשה:
מוסיפים מלח פלפל גרוס טרי ומלח ואוכלים קר
הערות
למי שצריך- הוראות ל בישול קינואה:
כוס קינואה
כוס ורבע מים
אופן הכנת הקינואה: מוסיפים לסיר את כוס הקינואה ומערבבים עד שכל הקינואה מכוסה בכוס ורבע מים קרים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור עד שכל המים נספגים, כ-10-12 דקות. משאירים את המכסה סגור לפחות ל-10 דקות, כדי שהאדים יספגו בקינואה. לקרר את הקינואה, אם מתכוונים לנצלה כסלט קר.
קישורים:מיה בן אפרים