עוגת סולת - פישפישטי
- מתאים ל: 20 מנות
- זמן הכנה: כשעה וחצי
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לעוגת סולת - פישפישטי ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- לבצק
- 3 כוסות סולת
- 3 כוסות בוטנים או שקדים טחונים
- ½ 1 כוסות שמן
- 2 כוסות סוכר
- 2 שקיות אבקת אפיה
- 3-4 ביצים
- 1 כף תמצית שקדים
- 100 גר' שקדים שבורים לקישוט
- לסירופ :
- 2 כוסות סוכר
- 1 כוס מים
אופן ההכנה
1. לשים את החומרים לבצק אחיד ( אמור לצאת דביק ) ומניחים בתבנית בינונית משומנת
2. מישרים את הבצק בתבנית עם יד רטובה ומפזרים את שברי השקדים .
3. אופים בחום של 160 מעלות כשעה
להכנת הסירופ :
4. מרתיחים את המים והסוכר עד לנוזל חלק ללא גרגרים.
5. כשהעוגה מוכנה פורסים לריבועים ויוצקים את הסירופ בעדינות לחריצים.
הערות
מקורה של העוגה בצפון אפריקה ושמה פישפישטי
תגובות
-
עוגת פישפישטי
יפה
(07/10/2004 04:03:00)
האם ניתן לשנות משהו במקום שמן כה רב?
כיצד ניתן לשנות את המתכון כך שיהיה פחות שמן?
בילדותי טעמתי עוגה זו והיא ממש טובה.
-
תיקון למקורה ולשמה של עוגת הסולת
סיגל
(22/08/2008 13:46:00)
שמה של העוגה הוא טישפישטי ולא פישפישטי ומקורה הוא טורקי.
-
קוראים לעוגה טישפישטי ומקורה בבולגריה
חצי בולגריה...
(16/11/2012 19:14:00)
עם השפעה טורקית