בניה קאודה - מטבל פיקנטי עשיר
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מטבל פיקנטי עשיר בשום שמקורו בפיימונה. מוגש בדרך כלל עם ירקות טריים חתוכים לרצועות כמו – פלפלים בצבעים שונים, ארטישוק ירושלמי, פרחי כרובית טריים, סלרי, בצלים ירוקים, גזר, קישואים ועוד.
במקום מסוים בפיימונטה, קיבלתי את המנה הזאת עם תוספת של שמנת שעשתה אותה מעודנת יותר.
מרכיבים
- 2 קופסאות אנשובי משומר במלח, או אנשובי מוכן בבית
- מבחר של ירקות טריים שונים, חתוכים לרצועות.
- 1/3 קופסה שמנת מתוקה (לא חייבים)
אופן ההכנה
שמים את החמאה והשום בסיר קטן על אש נמוכה ומבשלים, תוך בחישה מעת לעת, עד שהשום מתפורר לחלוטין בתוך החמאה החמה. יש להקפיד שהחמאה לא תגיע לרתיחה.
מוסיפים את האנשובי ואת שמן הזית וממשיכים לבשל על אש קטנה, עד שהעיסה הופכת לחלקה ובעלת מרקם של קרם.
מורידים מהאש, ומגישים עם הירקות שאותם טובלים בממרח בעת האכילה.
אפשר להוסיף שמנת לפני ההורדה מהאש ולבשל עם השמנת במשך 5 דקות נוספות.
הערות
המתכון באדיבות ג'אקומו - סדנאות בישול
קישורים:ג'אקומו