עגבניות מיובשות מושרות בשמן זית
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון נהדר לכל אלה ממכם שמעדיפים להכין בעצמם וליהנות מהתהליך ומהטעם שבהכנה ביתית
מרכיבים
- 4-5 ק”ג עגבניות בשלות, מהסוג הקשה
אופן ההכנה
חוצים את העגבניות ומניחים אותן על משטח בד או שק.
מפזרים מעל מלח בישול ומניחים בשמש ישירה במשך כשבוע. אין צורך להפוך את העגבניות.
לאחר שהעגבניות התייבשו והצטמקו, מסלקים מהן את שאריות המלח ומניחים בצנצנת גדולה.
מכסים את העגבניות בחומץ ומניחים לעמוד כ-2 עד 3 שעות עד שהעגבניות חוזרות ותופחות.
מוציאים מהחומץ, מנגבים ומניחים בצנצנת אחרת. מכסים בשמן זית, מוסיפים כמה עלי רוזמרין ו-4 שיני שום ומניחים לעמוד 10 ימים לפחות.
מגישים עם לחם כפרי, או עם ברוסקטה טבולה בשמן זית.
הערות
המתכון באדיבות ג'אקומו - סדנאות בישול
קישורים:ג'אקומו