צדפות (מולים) בחמאה ובשום
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לצדפות (מולים) בחמאה ובשום ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 12 צדפות מסוג מולים, רצוי מאלה הניו-זילנדיות הנמכרות בארץ, עם חצי הקליפה בה הן מונחות
- 2 גבעולי שמיר טרי, קצוצים דק
אופן ההכנה
ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים את השום עד שהוא מתחיל לשנות את צבעו.
מוסיפים את היין הלבן ומעט מלח, לפי הטעם.
מבשלים על אש בינונית 3-4 דקות נוספות ומורידים מהאש.
בתבנית אפיה מסדרים את הצדפות ושופכים עליהן מרוטב החמאה והיין.
מפזרים מעל שמיר קצוץ ומכניסים לתנור בחום גבוה ל5- דקות.
מגישים חם, עם פרוסת לימון.
הערות
המתכון באדיבות ג'אקומו - סדנאות בישול
קישורים:ג'אקומו