גלילות דגים ברוטב עגבניות ובזיליקום
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לגלילות דגים ברוטב עגבניות ובזיליקום ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 4 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות קטנות
- 2 בצלים יבשים, בגודל בינוני, קצוצים דק
- 2 פלפלוני קיינה, קצוצים דק
- 400 גרם דג טונה טרי, או סלמון, חתוך לקוביות של כ-3 ס"מ
- 8 פילטים של אנשובי, משומר בשמן
- 1 כוס עלי בזיליקום טריים, קצוצים
אופן ההכנה
מערבבים את העגבניות עם הבצל, מוסיפים את המלח, הפלפלים ושמן הזית, ומניחים בצד.
מנקים היטב את החסה ומפרידים את העלים השלמים באורך בינוני.
מניחים את העלים בסיר עם מים רותחים למשך שניות ספורות עד שהעלים מתרככים.
מוציאים ומניחים על נייר סופג.
מניחים על כל עלה קוביית דג ועליה חצי פילט אנשובי, כמה עלי בזיליקום וכמות נדיבה של שום.
מקפלים את צידי העלה כלפי פנים כדרך שמגלגלים עלי גפן ממולאים. מהדקים בקיסם.
שופכים את רוטב העגבניות בתבנית פיירקס בגודל בינוני ומניחים ברוטב את גלילות החסה. יש להקפיד שהגלילות יהיו מכוסות ברוטב.
אופים בתנור בחום בינוני במשך כ-15 דקות.
מגישים בטמפרטורת החדר
הערות
המתכון באדיבות ג'אקומו - סדנאות בישול
קישורים:ג'אקומו