שקשוקה
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: מעל שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון לשקשוקה
מרכיבים
- 1/2 ק''ג עגבניות רכות
- 400 גר' עגבניות משומרות
- 100 גר' רסק עגבניות
- ½ כוס עגבניות מיובשות
- 6 שיני שום
- 1 פלפל אדום
- 1 פלפל צהוב
- 1 פלפל ירוק
- 4 ביצים
- קורט סוכר
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- שמן לטיגון
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1. חותכים את הבצל ואת הפלפלים לרצועות
2. חותכים את העגבניות הרכות והמשומרות לקוביות
3. מטגנים את רצועות הבצל בסיר גדול, מוסיפים את קוביות העגבניות הרכות עד לרתיחה
4. מוסיפים את העגבניות המשומרות, ומבשלים על אש נמוכה עוד מס' דקות.
5. מטגנים במחבת את רסק העגבניות, יחד עם השום, ורצועות הפלפלים.
6. מוסיפים לסיר ומרתיחים שנית
7. מכניסים לבלנדר את העגבניות המיובשות יחד עם הפלפל, המלח, הפפריקה והסוכר ומערבבים.
8. מוסיפים את התערובת לסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי.
9. לקראת הסוף מוסיפים את הביצים.