עוף מחמאר

עוף מחמאר

תיאור המתכון

מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". לנו יש 'עוף בתנור' ולדרוזים 'עוף מחמאר' - עוף צלוי ומתובל עם שפע בצל ותבלינים. הולך מצוין עם
במיה ברוטב עגבניות בלאדי ו/או מג'דרה גלילית.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מכינים את המשרה. קוצצים דק-דק את הבצלים והגמבות, במעבד מזון או בסכין, מעבירים לתבנית,
מוסיפים את נתחי העוף, השמן והתבלינים ומערבבים.
2. מחממים תנור ל 180- מעלות.
3. יוצקים לתבנית עם העוף כוס ציר עוף או מים. מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום לאיטום
מוחלט.
4. אופים 40 דקות. מורידים את הכיסוי ואופים פתוח כ 10- דקות נוספות, עד לקבלת כרעיים במעטה
שחום ופריך.
לפני ההגשה
מפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה.