מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני מרקים > מרק אפונה קטיפתי עם נקנקיות מרגז

מרק אפונה קטיפתי עם נקנקיות מרגז

מרק אפונה קטיפתי עם נקנקיות מרגז

תיאור המתכון

מרק במרקם קטיפתי עם טעמים נפלאים שמזכירים בית, משפחה וחורף, בשילוב נקניקיות מרגז אותנטיות שמוסיפות טעם עמוק של בשר ומעט חריפות מתקבלת ארוחה שלמה ומשביעה. באדיבות טירת צבי

מרכיבים

אופן ההכנה

1. בסיר גדול מטגנים את הבצלים כ-3 דק' ומתחילים להוסיף את המצרכים לפי הסדר (למעט האפונה והנקניקיות).
2. את האפונה היבשה שוטפים היטב, מוסיפים לסיר, מערבבים ומוסיפים מים מורתחים עד לגובה הירקות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה למשך כ-45 עד שהאפונה מתרככת.
3. במחבת מטגנים קלות את נקניקיות המרגז, מסירים מהמחבת, חותכים לעיגולים ומניחים בצד.
4. מוציאים מהסיר את ההודו ובעזרת בלנדר מוט טוחנים למרקם חלק. מוסיפים את הנקניקיות ואת האפונה הקפואה ומבשלים כ-10 דק'.

הערות

המתכון באדיבות טירת צבי. צילום: לירון אלמוג