מרק אפונה קטיפתי עם נקנקיות מרגז
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מרק במרקם קטיפתי עם טעמים נפלאים שמזכירים בית, משפחה וחורף, בשילוב נקניקיות מרגז אותנטיות שמוסיפות טעם עמוק של בשר ומעט חריפות מתקבלת ארוחה שלמה ומשביעה. באדיבות טירת צבי
מרכיבים
- 3 בצלים, חתוכים לקוביות
- 3 גזרים, חתוכים לעיגולים גדולים
- שורש סלרי
- 150 גר' דלעת, חתוכה לקוביות גדולות
- 2 תפו"א, חתוכים לקוביות גדולות
- 5 שיני שום שלמות
- 1 יח' גרון הודו או כנף (תפקידו לתת טעם בלבד, אפשר להשתמש לאחר מכן למתכון אחר)
- 1 שקית (500 גרם) אפונה יבשה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 חבילה (500 גרם) נקניקיות מרגז טירת צבי
אופן ההכנה
1. בסיר גדול מטגנים את הבצלים כ-3 דק' ומתחילים להוסיף את המצרכים לפי הסדר (למעט האפונה והנקניקיות).
2. את האפונה היבשה שוטפים היטב, מוסיפים לסיר, מערבבים ומוסיפים מים מורתחים עד לגובה הירקות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה למשך כ-45 עד שהאפונה מתרככת.
3. במחבת מטגנים קלות את נקניקיות המרגז, מסירים מהמחבת, חותכים לעיגולים ומניחים בצד.
4. מוציאים מהסיר את ההודו ובעזרת בלנדר מוט טוחנים למרקם חלק. מוסיפים את הנקניקיות ואת האפונה הקפואה ומבשלים כ-10 דק'.
הערות
המתכון באדיבות טירת צבי. צילום: לירון אלמוג