ארטישוק בשמן זית

ארטישוק בשמן זית

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לארטישוק בשמן זית ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

מנקים את הארטישוקים, מסלקים את העלים הקשים וקוטמים את קצותיהם של שאר העלים, עד אשר נשארים העלים הרכים בלבד וחלקו הרך של הגבעול.

מבשלים את הארטישוקים עם הגבעולים, במים עם חומץ ומלח עד שהגבעולים מתחילים להתרכך. מוציאים מהסיר ומניחים לארטישוקים להתייבש.

חותכים כל ארטישוק לאורכו ל-4 חלקים.

תולשים את ה"שערות" שבפנים ונזהרים לא לפרק את הארטישוק.

מניחים את הארטישוקים בתוך צנצנת ביחד עם שיני השום הפרוסות.

שופכים מעל את שמן הזית עד שהארטישוקים מכוסים לגמרי.



מניחים במקרר ל-24 שעות לפחות ומגישים בלי לחמם.

הערות

המתכון באדיבות ג'אקומו - סדנאות בישול


קישורים:
ג'אקומו